Школа Черницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
81641 Львівська область
Стрийський район
с. Черниця вул. Майдан УСС, 5
тел.(03241)61-029 e-mail: 4ernytskyjnvk@ukr.net
Вітаю Вас Гість RSSСиволіка
Головна | |Реєстрація |Вхід
Меню сайту

Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Новини

Останні фото

Головна » 2020 » Листопад » 03

Світ - це книжка і той, хто подорожує, читає лише одну сторінку" (Єв. Августин) Учні 7-А і 7-Б класів Черницького ЗЗСО І-ІІІ ст. разом з класними керівниками Гусак О.В. та Струк З.І. перегорнули ще одну сторінку книги під назвою "Мандруємо Україною". Цього разу учні відвідали два із 7 чудес України - Кам'янець-Подільську та Хотинську фортеці. Діти змогли доторкнутися до історії Середньовіччя, побачити велич і могутність фортець, збагатити свої знання з історії, географії, української літератури. Ця подорож залишила приємний, незабутній слід у дитячих серцях, подарувала такі яскраві враження та позитивні емоції, які не зітруться із пам'яті і пронесуться через усе життя.

Просмотров: 218 | Добавил: Roman | Дата: 03.11.2020 | Комментарии (0)

28 жовтня відбувся семінар учителів української мови та літератури, зарубіжної літератури Центру освіти і культури Розвадівської сільської ради. Словесники відвідали унікальну краєзнавчу бібліотеку Анатолія Недільського, що в селі Скнилів Золочівського району. Свою колекцію рідкісних книг автор збирав понад 20 років. Серед експонатів - книги 16-18 ст. Деякі з них в єдиному екземплярі. Це не просто музей, а цілий музейно-просвітницький комплекс, що складається з краєзнавчого музею, музеїв галицької родини, стародруків, залу для творчих зустрічей та конференцій. Учителів вразила кількість давніх книг. Унікальність бібліотеки в тому, що книги доступні людям. Кожен мав право взяти до рук фоліант, погортати його і сфотографувати. Корисним цей семінар був і для вчителів історії, адже це місце живого спілкування з минулим. Учасники семінару отримали позитивні враження від розповідей засновника проєкту            А. Недільського, мецената, людини з великим і добрим серцем. Радимо всім побувати в цій незвичайній книгозбірні.

Просмотров: 234 | Добавил: Roman | Дата: 03.11.2020 | Комментарии (0)

28.10.2020 р. відбувся виїзний семінар для вчителів математики Розвадівської ОТГ на тему "Історія математичної освіти у Львові". Організували поїздку вчителі Черницького ЗЗСО.
    Мандрівка до Львова вийшла цікава, захоплююча та допомогла вчителям збагатити свої знання з історії розвитку математики та історії рідного краю.

   Перший об'єкт програми семінару - це місце, де зародилась академічна освіта у Львові - храм Петра і Павла, колишній монастир отців Єзуїтів. Тут у 1608 році було засновано, як і всюди у Європі, єзуїтський колегіум, що став в 1661 році основою для заснування Львівського університету.
    Відвідавши підвали теперішнього гарнізонного храму Петра і Павла, учасники семінару познайомились з багатою історією отців єзуїтів, також наочно, з допомогою чудових об'ємних макетів, із історією міста Львова. Підземелля храму приховують ще багато таємниць та легенд.

   Учителі прогулялися слідами Львівської математичної школи та познайомились з найвідомішими її представниками: Стефаном Банахом, Гуго Штайнгаузом, Станіславом Мазуром, Станіславом Улямом.
     Львівські науковці любили збиратись та дискутувати про сучасну математику за філіжанкою львівської кави у Шкоцькій кав'ярні.
Ми теж перепочили і насолодились цим ароматним напоєм. А ще залишили запис у відомій Шкоцькій книзі.
   На завершення нашої математичної мандрівки педагоги відвідали Личаківське кладовище, некрополь видатних львівян.
Тут серед могил багатьох видатних мислителів, вчених, митців, духовних осіб та героїв, знайшли свій спочинок багато відомих математиків. Зокрема ми відвідали могили Стефана Банаха, Мирона Зарицького, Ярослава Підстригача, Юрія Рудавського.
     Висловлюємо щиру подяку нашому гіду Володимиру Качмару за змістовну і цікаву екскурсію. А також велике спасибі всім учасникам семінару за активну участь.

Просмотров: 213 | Добавил: Roman | Дата: 03.11.2020 | Комментарии (0)

Погода

Шкільне життя
І семестр
1 вересня - 24 грудня
ІІ семестр
10 січня - 27 травня
Канікули осінні
25 жовтня - 31 жовтня
Канікули зимові
25 грудня - 9 січня
Канікули весняні
28 березня - 3 квітня

Корисні посилання


Енциклопедії

Архів записів

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Переклад

QR-код сайту
QR-код сайту


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz