Школа Черницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
81641 Львівська область
Стрийський район
с. Черниця вул. Майдан УСС, 5
тел.(03241)61-029 e-mail: 4ernytskyjnvk@ukr.net
Вітаю Вас Гість RSSСиволіка
Головна | |Реєстрація |Вхід
Меню сайту

Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Новини

Останні фото

Головна » Архів матеріалів

      22 березня миколаївські пластуни здійснили мандрівку на гору Маківку, де відбулася Хресна дорога. Організатором походу пластунів був М.І. Гнатів. До них також долучилися учні Черницької ЗОШ І-ІІІ ступенів з педагогом-організатором Угріновською Я.А.
     Уже традиційно, кожного року відбувається Хресна Дорога на гору Маківку (958 м.н.р.м.), яка є найвищою вершиною в околиці Яремче. Це місце запеклих боїв 29 квітня- 4 травня 1915 року легіону Українських Січових Стрільців з царськими російськими військами, що мали чисельну перевагу.
     У 1998–1999 близько вершини гори на південних схилах було відбудовано  цвинтар Січових Стрільців : встановили 50 хрестів на могилах січовиків та один пам'ятник на честь тих січовиків, котрих ідентифікувати не вдалось.  Метою цієї Хресної Дороги є вшанування пам'яті полеглих.
    Ця мандрівка була нелегкою, але діти наполегливо крок за кроком долали круті підйоми. Навіть погода сприяла гарному настрою школярів. Наймолодшою учасницею нашого походу була шестирічна Марічка Гнатів. 
   На горі до нас приєдналися пластуни із Червонограда та Мостиська. Спільною молитвою ми вшанували пам'ять полеглих і Святі Отці провадили Хресну дорогу.
    Зворотній шлях був легший, проте довший на 5 кілометрів. Після мандрівки діти були втомлені, але сповнені позитивними враженнями.
   

 

Просмотров: 644 | Добавил: yarynka16 | Дата: 24.03.2014 | Комментарии (0)

     Інтегрований урок математики в 6-А класі (учитель Кривуцька Л.І.) розпочався прослуховуванням пісні на слова Т.Г. Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий" у виконанні хору Верьовки. Потім діти розв'язували різні задачі, відповіді яких показували різні дати з життя і творчості Т.Г. Шевченка, а саме: скільки років було Т.Г. Шевченкові, коли вийшла його збірка поезій "Кобзар", скільки років був поет у засланні, кріпаком і скільки на волі. Учні відгадували букви за номером в алфавіті і встановлювали назви віршів Шевченка і декламували їх. Дізналися учні про відвідини Т.Г. Шевченком Тернопільщини, переглянули репродукції його картин із зображенням Почаївської лаври, розказали вірш сучасного поета-тернопільчанина Олександра Бугая, присвяченого цій подорожі поета.

Просмотров: 798 | Добавил: yarynka16 | Дата: 24.03.2014 | Комментарии (0)

Міжнародний день числа «Пі» відзначається 14 березня. Це досить оригінальне свято відзначають з 1988 року. Придумали свято співробітники науково-популярного музею Експлораторіум, який знаходиться в Сан-Франциско.

Про число "Пі" всі ми дізналися ще в шкільні роки. Вивчаючи коло і його окружність, школярі уже в молодших класах знайомляться з математичною константою π, яка виражає відношення довжини окружності кола до довжини його діаметра. Числовий вираз числа π нескінченний, але його прийнято приймати за 3,14 ... Саме тому датою для святкування Міжнародного дня числа «Пі» був обраний 3 місяць і його 14 день.

Міжнародний день числа «Пі» також збігається з днем народження видатного вченого Альберта Ейнштейна.

Фахівці стверджують, що математичні розрахунки з використанням числа «Пі» проводилися ще при будівництві Вавилонської вежі. Але стародавні майстри недостатньо точно прорахували пропорції при будівництві, тому проект так і не був вдало завершений.

Святкування Міжнародного дня числа «Пі» проводиться досить весело, незважаючи на те, що головними винуватцями урочистостей є серйозні математики. У багатьох країнах на честь цього свята навіть організовують кулінарні поєдинки.

Просмотров: 686 | Добавил: Roman | Дата: 12.03.2014 | Комментарии (0)

       У неділю, 9 березня 2014 року, виповнюється 200 років із дня народження символа Української держави - поета і прозаїка, художника і громадського діяча - Тараса Григоровича Шевченка.

    За 47 років життя Тарас Шевченко пробув 24 роки у кріпацтві, 10 - на засланні, а решту - під наглядом жандармів. Але, попри це, він зміг проявити себе як різнобічно обдарований митець - поет, прозаїк, драматург, художник.

Просмотров: 633 | Добавил: Roman | Дата: 09.03.2014 | Комментарии (0)


…і мовчки сотня непокорених героїв
відходила у чисті небеса,
і погляди знесилених мільйонів
дивились вслід братам, батькам, синам;

у темне небо по руках в відкритих трунах
до світу кращого крізь сльози матерів,
не буде прощення убивцям й нам не буде,
коли непомщеними лишаться всі ті, хто так любив,
хто не дістався правди, оступившись на півкроці,
хто згас за нас, недотягнувши до весни,
тримає курс у небеса славетна сотня,
землі своєї упокоєні сини.

горять серця, палають вільні душі,
зійшла зоря, гряде нове життя,
герої не вмирають, кличуть нас на барикади,
і хай прийме тіла їх мерзла ще земля,
витає дух нескореної волі,
гримлять щити, молитви і пісні,
рядами рівними між нас ідуть герої,
усі, хто голову поклав в ці темні дні.

     У понеділок 3 березня відбулася щотижнева загальношкільна лінійка, яка була приурочена трагічним подіям на Майдані Незалежності 18-20 лютого. Розпочався захід пам'яті виконанням Гімну України учнями школи наживо, як пам'ять про загиблих революціонерів, які співаючи його, гинули від куль снайперів. Віршованими рядками та хвилиною мовчання школярі та вчителі вшанували полеглих за свободу України - "Небесну сотню".

Просмотров: 642 | Добавил: Roman | Дата: 05.03.2014 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 44 45 46
Погода

Шкільне життя
І семестр
1 вересня - 24 грудня
ІІ семестр
10 січня - 27 травня
Канікули осінні
25 жовтня - 31 жовтня
Канікули зимові
25 грудня - 9 січня
Канікули весняні
28 березня - 3 квітня

Корисні посилання


Енциклопедії

Архів записів

Форма входу
Логін:
Пароль:

Пошук

Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Переклад

QR-код сайту
QR-код сайту


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz